Liposculptuur

Informatie voor de patienten

In de BCAS Kliniek zijn wij gespecialiseerd in liposculptuur met huidsverstrakking. Met onze eigen unieke techniek kunnen wij overtollig vet heel precies losmaken en verwijderen. Uw figuur wordt strakker zonder overschot van huid. De behandelde regio's worden lichter, strakker en beter in proportie met de rest van het lichaam.

Liposculptuur met huidsverstrakking in de BCAS Kliniek

In de BCAS Kliniek hebben wij een speciale techniek van liposcultuur ontwikkeld. In tegenstelling tot de ouderwetse liposcutie, wordt met moderne liposculptuur in de BCAS Kliniek een vetlaag circulair heel precies losgemaakt en verwijderd. Dit is ter hoogte van het bovenlichaam, de benen of de armen. De leeggemaakte 'ruimtes' worden meteen afgesloten met een strak korset of panty. In die strakkere vorm herstelt het lichaam zelf met de aanmaak van een laagje bindweefsel (collageen). Het aangemaakte bindweefsel is 1-1,5 mm dik en vormt van een inwendig korset of panty op de plaats waar voorheen enkele centimeters vetlaag waren. Op die manier maken wij de behandelde regio's niet alleen lichter maar ook strakker. Verstrakking is een heel belangrijk element van moderne liposculptuur in de BCAS Kliniek. Daarvoor dient de techniek van liposculptuur met huidsvertrakking die wij ontworpen hebben. De huid volgt het aangemaakte bindweefsel tijdens het herstel en krimpt in. Ouderwetse liposuctie zonder huidverstrakking doen wij niet meer. Op deze manier, met moderne liposculptuur, kunnen wij de behandelde regio's niet alleen lichter maken maar ook strakker en beter in proportie brengen met de rest van het lichaam. Moderne liposculptuur in de BCAS Kliniek is in de eerste plaats een figuurcorrectie die is geschikt voor dames én voor heren. Met liposculptuur in de BCAS Kliniek kunnen de verouderde ingrepen, zoals buikplastie met groot litteken, vermeden worden.

De behandeling

Op de dag van behandeling, bij aankomst, krijgt de patiënt nog een keer een volledig consult van 45 minuten. Zij/hij zal altijd de tijd hebben om eventuele vragen aan de behandelende plastisch chirurg te kunnen stellen en correcte antwoorden op hun vragen te kunnen krijgen.

De ingreep gebeurt onder slaapverdoving en duurt ongeveer 50 minuten. De patiënt wordt conitnu gemonitored door de anesthesist. Dan krijgt de patiënt meteen een panty of korset en gaat te voet naar zijn of haar kamer. De patiënt ziet zelf de hoeveelheid vet die verwijderd is in steriele containertjes die op zijn of haar kamer staan. Na uitslapen van het 'roesje', ongeveer 1,5 uur later, kan de patiënt de kliniek verlaten. Patiënten mogen zelf niet rijden na de ingreep, zorg er dus voor dat u begeleidt wordt door een familielid of vriendin. Het totale verblijf in de kliniek is 5 à 6 uur, of een halve dag.

Herstel

De dag na de behandling mag de patiënt al zijn/haar activiteiten hervatten inclusief fysiek werk. Intensief sporten met de panty of korset aan mag al 3 à 4 dagen na liposculptuur gezien de spierlaag niet wordt aangeraakt. We vragen de patiënten niets van hun dagelijkse activiteiten te veranderen of aan te passen, noch op sociaal, familiaal als professioneel gebied. Het herstel na liposculptuur is veel lichter dan het herstel na een ouderwetse liposuctie.

Resultaten

Voor behandeling - vooraanzicht
Voor behandeling - zijaanzicht

Voor de behandeling

Na behandeling - vooraanzicht
Na behandeling - zijaanzicht

8 weken na de behandeling

Voor behandeling - vooraanzicht
Voor behandeling - zijaanzicht

Voor de behandeling

Na behandeling - vooraanzicht
Na behandeling - zijaanzicht

8 weken na de behandeling

Voor behandeling - vooraanzicht
Voor behandeling - zijaanzicht

Voor de behandeling

Na behandeling - vooraanzicht
Na behandeling - zijaanzicht

8 weken na de behandeling